18 Nisan 2012 Çarşamba

MAYO-BİKİNİ TRENDLERİNE GİRİŞ

İzmir'in bu yağmurlu fırtınalı gününde her ne kadar bahar nerede yaz nerede diye yakınsak da yaz yaklaşıyor ve ben mayo-bikini postlarımın açılışını yapıyorum.Denizi suyu çok seven bir balık burcu olarak tabiki en sevdiğim şey de plaj kıyafetleri oluyor.Bu yıl 2012 mayo-bikini trendlerine gelecek olursak oldukça çeşitli her zamankinden daha fazla, biraz 50lere dönüş yaşanırken 70lerin hippi trendi de bizimle, renkler desek herşey var puantiyeler püsküller fırfırlar neler neler..Ama öncelikle biraz geçmişe gidelim ve mayo-bikini araştırması yapalım dedim.Bu yüzden bu yazı bitmez bu postun da devamı gelir diyorum.Eee zaten yaza kadar vaktimiz var.:)


1950 ler bikini nin yavaş yavaş kabul gördüğü yıllardı o dönemde 1951 yılında  Eric Morley adlı bir ingiliz, İngiltere'de bir yarışma düzenlemiş. Adını da "Festival Bikini Contest" koymuştur. Fakat basın bu ismi beğenmez çünkü o sırada bildiğiniz gibi "Bikini" fikrine hiç de sıcak bakılmamaktır. Yarışmayı gazetelerinde duyuran basın mesupları, yarışmayı "Dünya Güzellik Yarışması" olarak lanse ederler. Eric Morley de bu fikre sıcak bakar ve Dünya Güzellik Yarışması isminin patentini alır. Bu yarışma aslında 1 seferlik yapılacak bir yarışma olmasına rağmen 1959'da BBC'nin yarışmayı Tv'de yayınlamaya başlamasından sonra, halk tarafından çok sevilir ve bir gelenek halini alır.
 Bikini yarışması yapılmış ve İsveç'ten Kiki Håkansson 1. olmuştur. Sevgili Kiki, taç giyme törenine bikinisiyle çıkınca kıyamet kopar tabi. Fakat Kiki Hakansson da bikiniyle taç giyen tek Kraliçe olarak tarihe geçmiştir.




 Yine 50lerde , "Polka Dot" denilen puantiye modası başlar. Aslında puantiyelerin ilk çıkıış 19. yüzyılda olmuştur. 1928'te Walt Disney, Minnie Mouse'a puantiyeli bir etek giydirir ve puantiye tekrar gündeme gelmeye başlar, 50'lerde ise bir moda akımı haline gelir, hem kıyafetlerde hem de mayo ve bikinilerde sıkça kullanılan bir desen haline gelir. 







Özetle, 1950'ler mayo ve bikini sektörünün altın yılları oldu diyebiliriz. Hemen ne büyük  üreticilerden olan Jantzen, Rose Mari Reid ve Cole of California ve Catalina'nın (1960larda Cole of California ile birleşti) modellerini inceleyelim.






 Yeter bu kadar 50 ler dediğinizi duyar gibiyim ama nerden nereye modayı görmek bazen hoşuma gidiyot.Sonuç olarak 2012 yılında da bikini ve mayo modellerimize yükek bel puantiye fırfır hakim olacak ama sanmayın ki hepsi bu :)
Markalar 2012 yaz koleksiyonlarını ortaya koydu.Benim seçtiklerim de bugünkü yazıma uygun olsun diye biraz 50lerden etkilenen tasarımlar oldu.
ASOS tan seçtiğim bu modeller tam olarak 50leri yansıtmış ve çok ciciler marlyn monroe aklınıza gelmiştir eminim :)

Miss Mandalay Exclusive to Asos Gingham Padded Bikini

ASOS 50's Strawberry Print Padded 

Yüksek bel akımı

pitikareli modeller renkler de hep pastel:)

Victorie's Secret 2012 fırfırlı model
Açıkçası bu modeli çok sevdim ben fırfırlı üstler küçük göğüslü bayanlar için de daha ideal olabilir:)
Şimdilik bu kadar ama daha çoook modeller var yaza da daha var
Sevgiler



5 yorum:

  1. Eskilerde etli butlu hafiften balık etli olanlar bikini giydimi herkes öyle olduğundan göz yadırgamıyormuş ama şimdi göbekli göbekli bikini giysek ıyyyy napmış bu ya bakışları kaçınılmaz oldu :)

    YanıtlaSil
  2. haha kesinlikle katılıyorum ama bu yüksek bel olan bikiniler o açıdan daha iyi mayo gibi :)

    YanıtlaSil
  3. yorumun için teşekkürler canım=)iade i ziyarete geldim=)victoria secret bikinilere bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek canım severek takip ediyorum seni yazıların fotoğrafların harika:)

      Sil
  4. asos'un mavi pötikareli modelleri!!! hayır abuk subuk yanmak kaçınılmaz olmasa insanın içi gidiyor!

    decodeniquo.blogspot.com

    YanıtlaSil