29 Nisan 2012 Pazar

Topshop’tan 2012 balo koleksiyonu

Mezuniyet sezonu yaklaştıkça benim araştırmalarım hızlanıyor ancak tasarımcıların ve markalarında çalışmaları hızlanmış anlaşılan.Dün Nişantaşındaki Topshop a uğradım gelinlik koleksiyonu çıkaracağını duymuştum bu yüzden belki mezuniyet için de birkaç birşey bulabilirim diye hemen içeri daldım.Çok fazla aradığım şeyi bulamasam da en azından özel bir Balo Koleksiyonu hazırlamış olması güzeldi.Genellikle kısa şifon tül ağırlıklı modeller vardır.Bir göz atın derim:)










28 Nisan 2012 Cumartesi

Günün Stili : şeffaf çanta, peplum

Şeffaf çantaları ilk Furla ile tanıdık ve daha sonra çok çeşitleri çıktı.Benim hep hoşuma gitmiştir ama yinede büyük kocaman bir şeffaf çanta kullanım için cesaret gerektirir benim için.Fakat bu kombindeki küçük şeffaf çanta çok hoşuma gitti, zaten içerisinde de bembe bir cüzdan var gibi :) Şeffaf kısım sadece bir kılıf aslında.Bu çantanın ve şahane peplumlu eteğin güzelliği için bu kombini günün stili seçtim.Yorumlarınızı bekliyorum:)
Bol ilhamlı İyi haftasonları



22 Nisan 2012 Pazar

Lacivert-Beyaz-Kırmızı Marine TRENDİ


Sarışın esmer kumral hangi ten rengine sahip olursanız olun, marine trendini tarzınıza kolaylıkla uygulayabilirsiniz.






Sarışın ya da kumralsanız; marine kombinlerde üst kıyafetlerinizi lacivert ya da kırmızı olarak belirleyebilirsiniz.Teninizle kontrast oluşturacak renkler; güzelliğinizi vurgulayacaktır. Marine modasının temel renklerinden beyazı; pantolon ya da ayakkabılarınızda tercih edebilirsiniz. Yeterince bronz olmadığınızı düşünüyorsanız üst kıyafetlerde beyaz kullanmaktan kaçının derim. Özellikle beyaz tenli kadınlarda beyaz renkli üstler solgun bir görünüme neden olabilir.
Esmer tenliyseniz ise; marine kombinlerinizde üst kıyafetlerinizde kırmızı ve beyaz renkleri tercih edebilirsiniz.
 Koyu ve açık renklerin bir arada kullanımı ten renginizin güzelliğini ortaya çıkarır. Ayakkabı ve pantolon, etek, şort gibi alt kıyafetlerinizde lacivert tonlarını kullanabilirsiniz.Esmer tenli kadınlarda üst kıyafetlerde lacivert renk tercih etmek, yorgun ve soluk bir görünüme neden olabilir.




Marine trendinde öne çıkan başka bir detay ise tabiki çizgiler.Çizgili kıyafetler daha spor bir görünüm elde etmenizi sağlar.2012 ilkbahar yaz sezonunda dikkatimi çeken özellikle MUDO ve Batik in bu trende koleksiyonlarında oldukça yer verdiği.






Her zaman bu renklerle spor olmak gerekmiyor bu çok şık taşlı elbise yaz akşamlarında bu tarzı yakalamak için müthiş.


Ve yine kollarda da bu tarzı yakalamak mümkün:) Bu örgü bilekliklerin renk tonları ve gemici detaylarına aşık oldum sanırım.








21 Nisan 2012 Cumartesi

Arm Party akımı Esinlenelim

Artık herkesin duyduğu bir akım ama ben hala incelemelerime devam ediyorum.Deriler saatler boncuklar ipler herşeyin birarada ve fazla sayıda kullanıldığı aksesuar trendi bu, gerçekten çok hoş ve eğlenceli duruyor.Bol bol takıştırın kısacası ama bana göre bu uyumsuzluk içerisinde de bir uyum olması gerekiyor ufak da olsa:)Bu yüzden de bakalım esinlenelim diyorum, ayrıca bu örgü friendship bilekliklerini kendimizin de yapabilmesi mümkün.Şahsen ben bir el atmayı düşünüyorum.Pek yakında:)



Ben nazarboncuklu takıları da seven biri olarak bileğimde hep bulundururum






Bu frienship bileklikten saat ise çok hoşuma gitti kendim bile yapabilirm diye düşündüm;)


20 Nisan 2012 Cuma

Rouge In Love Serisinin Yüzü: Emma Watson

‘’Gençken daha doğal renklerden yanaydım. Şu anda farklı renklerle oynamayı, kendimi bu şekilde keşfetmeyi seviyorum. Lancôme Rouge In Love gündüz kullanabileceğiniz kadar hafif; gece bırakmak istediğiniz etkiyi bırakmanızı sağlayacak kadar da kuvvetli...’’ diyen Emma Watson, Rouge In Love serisiyle ilk tanışmama sebep olan isimlerden biri.

Yakın çevremde bu rujun kalıcı etkisi, hafifliği ve 24 renk seçeneğiyle ilgili bir çok yorum duymuştum. Ben de Rouge In Love serisine göz atmaya karar verdim. İlk göze çarpan nokta sayısız renk çeşidi... Kendinizi hangi rengi almayalım diye dakikalarca düşündükten sonra hepsini alıp eve dönerken bulabilirsiniz! Şunu söyleyebilirim ki bu renkler insanın ruh halini yansıtıyor. Sanırım en güzel noktası da kalıcı olması.

Ruj kullananlar bilirler her saniye ayna karşısında ruj tazelemenin ne kadar can sıkıcı bir iş olduğunu. Siz de bu işkenceyi yaşamadan rujunuzun sabah sürdüğünüz haliyle tazeliğini gün boyu korumasını istiyorsanız vakit kaybetmeden Rouge In Love serisinden hoşunuza giden bir kaç rengi alarak kendinizi şımartabilirsiniz.

http://www.facebook.com/LancomeTurkey

Bir bumads advertorial içeriğidir.





Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Nisan 2012 Çarşamba

MAYO-BİKİNİ TRENDLERİNE GİRİŞ

İzmir'in bu yağmurlu fırtınalı gününde her ne kadar bahar nerede yaz nerede diye yakınsak da yaz yaklaşıyor ve ben mayo-bikini postlarımın açılışını yapıyorum.Denizi suyu çok seven bir balık burcu olarak tabiki en sevdiğim şey de plaj kıyafetleri oluyor.Bu yıl 2012 mayo-bikini trendlerine gelecek olursak oldukça çeşitli her zamankinden daha fazla, biraz 50lere dönüş yaşanırken 70lerin hippi trendi de bizimle, renkler desek herşey var puantiyeler püsküller fırfırlar neler neler..Ama öncelikle biraz geçmişe gidelim ve mayo-bikini araştırması yapalım dedim.Bu yüzden bu yazı bitmez bu postun da devamı gelir diyorum.Eee zaten yaza kadar vaktimiz var.:)


1950 ler bikini nin yavaş yavaş kabul gördüğü yıllardı o dönemde 1951 yılında  Eric Morley adlı bir ingiliz, İngiltere'de bir yarışma düzenlemiş. Adını da "Festival Bikini Contest" koymuştur. Fakat basın bu ismi beğenmez çünkü o sırada bildiğiniz gibi "Bikini" fikrine hiç de sıcak bakılmamaktır. Yarışmayı gazetelerinde duyuran basın mesupları, yarışmayı "Dünya Güzellik Yarışması" olarak lanse ederler. Eric Morley de bu fikre sıcak bakar ve Dünya Güzellik Yarışması isminin patentini alır. Bu yarışma aslında 1 seferlik yapılacak bir yarışma olmasına rağmen 1959'da BBC'nin yarışmayı Tv'de yayınlamaya başlamasından sonra, halk tarafından çok sevilir ve bir gelenek halini alır.
 Bikini yarışması yapılmış ve İsveç'ten Kiki Håkansson 1. olmuştur. Sevgili Kiki, taç giyme törenine bikinisiyle çıkınca kıyamet kopar tabi. Fakat Kiki Hakansson da bikiniyle taç giyen tek Kraliçe olarak tarihe geçmiştir.




 Yine 50lerde , "Polka Dot" denilen puantiye modası başlar. Aslında puantiyelerin ilk çıkıış 19. yüzyılda olmuştur. 1928'te Walt Disney, Minnie Mouse'a puantiyeli bir etek giydirir ve puantiye tekrar gündeme gelmeye başlar, 50'lerde ise bir moda akımı haline gelir, hem kıyafetlerde hem de mayo ve bikinilerde sıkça kullanılan bir desen haline gelir. 







Özetle, 1950'ler mayo ve bikini sektörünün altın yılları oldu diyebiliriz. Hemen ne büyük  üreticilerden olan Jantzen, Rose Mari Reid ve Cole of California ve Catalina'nın (1960larda Cole of California ile birleşti) modellerini inceleyelim.






 Yeter bu kadar 50 ler dediğinizi duyar gibiyim ama nerden nereye modayı görmek bazen hoşuma gidiyot.Sonuç olarak 2012 yılında da bikini ve mayo modellerimize yükek bel puantiye fırfır hakim olacak ama sanmayın ki hepsi bu :)
Markalar 2012 yaz koleksiyonlarını ortaya koydu.Benim seçtiklerim de bugünkü yazıma uygun olsun diye biraz 50lerden etkilenen tasarımlar oldu.
ASOS tan seçtiğim bu modeller tam olarak 50leri yansıtmış ve çok ciciler marlyn monroe aklınıza gelmiştir eminim :)

Miss Mandalay Exclusive to Asos Gingham Padded Bikini

ASOS 50's Strawberry Print Padded 

Yüksek bel akımı

pitikareli modeller renkler de hep pastel:)

Victorie's Secret 2012 fırfırlı model
Açıkçası bu modeli çok sevdim ben fırfırlı üstler küçük göğüslü bayanlar için de daha ideal olabilir:)
Şimdilik bu kadar ama daha çoook modeller var yaza da daha var
Sevgiler



15 Nisan 2012 Pazar

Miranda Kerr STİLİNİ inceleyelim

Her zaman ne giymiş diye takip ettiğim stilini çok ama çok beğendiğim ki artık bunu biliyorsunuz çünkü blogumda bol bol yer veriyorum kendisine Miranda Kerr i yine işte bu diyebileceğim ve tarzımı yansıtan halleriyle görünce paylaşmadan edemiyorum.
Sezonun modası kalem bir etekle çok zarif görünüyor doğrusu ayakkabılarını fazla sevmemiş olsam da :)

Mini kot eteği ve kısa botlarıyla günlük bir kombin olmuş ve bayıldım.Bluzunun transparan oluşu sonradan dikkatimi çekti fazla göze batmıyor.

Çizgili üst kırmızı pantolon ve kot ceket daha ne olsun


Bu pantolonun benzerini Mango da görmüştüm ve shopper bag tarzı çantası en en en sevdiğim oldu bu fotoğrafın da :)
Haftanın ilhamı bunlar oldu benim için benzer kombinler yapılabilir diye düşünüyorum.
Herkese iyi pazarlar